KOR

Waarom iedere ondernemer hier gebruik van dient te maken

Welke ondernemer betaalt graag teveel belasting??

Een groot aantal ondernemers voert zelf hun administratie en doen ieder kwartaal aangifte voor de BTW en een enkeling is ook in staat zijn eigen aangifte voor de IB jaarlijks in te dienen. Vaak met behulp van een softwarepakket dat men in de regel volledig vertrouwt aangezien de gewenste informatie wordt verstrekt. Of deze informatie altijd strookt met de Belastingwetgeving en de geldende regels. Prima, zeggen wij dan, uw keuze en u voldoet aan de verplichting om aangifte te doen. Tot het moment komt dat de Nederlandse fiscus besluit de groeiende markt van e-commerce eens onder het vergrootglas te leggen inzake de boekhoudkundige verplichtingen. Grote kans dat u, ondanks het gebruik van dat prachtige boekhoudpakket op tekortkomingen wordt gewezen en u waarschuwingen en/of boetes tegemoet kunt zien.

Echter de fiscus is geen boeman en biedt u als ondernemer ook voordeeltjes aan zoals de KOR oftewel de Kleine Ondernemers Regeling. Voor iedere ondernemer die levert en factureert aan consumenten is de KOR interessant. U kunt gebruik maken van de KOR tot u de aan uw klanten berekende omzetgrens van € 20.000,00 inclusief BTW heeft bereikt. De binnen dit bedrag berekende BTW hoeft u niet af te dragen aan de fiscus, hier staat tegenover dat de aan u berekende BTW in deze periode niet als voorbelasting kan worden terggevorderd. Echter een goede ondernemer maakt winst en pakt dit voordeeltje mee en na het passeren van de omzetgrens gaat hij heel graag BTW betalen. Een goede ondernemer kan bij een goed beleid in samenwerking met Adizylo hier de vruchten van plukken als men de regeling optimaal toepast. 

Samen met Adizylo verkent u de grenzen van de KOR en zelfs indien uw omzet bij voorbaat al hoger kan worden ingeschat dan € 20.000,00 binnen een kalenderjaar kun je eenmalig gebruik maken van de KOR voor een periode van drie kalenderjaren en daarna kun je de KOR opnieuw aanvragen.

De slimme ondernemer doet zijn investeringen en inkopen in de KORloze periode zodat hij hier maximale aftrek realiseert en bij verkoop van deze producten binnen de KORperiode de BTW op zijn eigen rekening kan bijschrijven.

Doe dit samen met Adizylo en u komt tot de conclusie dat u bij goede toepassing uw administratie voor niets en professioneel kunt laten uitvoeren.

U bent nieuwsgierig geworden en wilt u laten voorlichten, bel ons op 06 13147733  of stuur een mail naar KOR@adizylo.nl